Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
 

Ανοίγοντας την μεγάλη, πράσινη, ξύλινη καγκελόπορτα περνάς σε έναν επίγειο παράδεισο – γεμάτο μυρωδιές-αρώματα-ακούσματα-εικόνες ζωντανές έντονες και μοναδικές…………

H πρώτη εντύπωση του επισκέπτη είναι μια σύνθεση από ζωηρά – έντονα χρώματα της φύσης και η γλυκιά συναυλία πουλιών και φυλλωμάτων. Ένα ζεστό, δροσερό κάποιες φορές αεράκι, σου μεταφέρει όχι μόνο την εικόνα του γαλαζοπράσινου Αιγαίου αλλά και την μοναδική μυρωδιά του καταπράσινου βουνού- Μία εικόνα και μυρωδιά πραγματικά μοναδική μα τόσο, τόσο αληθινή!!!!!!!!!!

Διασχίζοντας αριστερά το πέτρινο, μονοπάτι περνάς ανάμεσα από τις μυρωδάτες και καμαρωτές μανόλιες, τις λυγερές κερασιές, τις αρχοντικές καμέλιες αλλά και τις προκλητικές ορτανσίες οι οποίες ξεπροβάλλουν μπροστά σου σε χρώματα έντονα και ζωηρά όπως: μωβ – μπλε, βιολετί – λευκό, λευκό και έντονο ροζ σου προσφέρονται σαν μια παλέτα ζωγραφικής με την οποία καλείσαι να φτιάξεις τα δικά σου χρώματα και να δημιουργήσεις τον δικό σου πίνακα……….

Κατηφορίζοντας προς τις αυτόνομες κατοικίες οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στον κήπο, το μάτι του επισκέπτη αρχίζει να ανακαλύπτει το βαθύ μπλε του Αιγαίου να ξεπροβάλλει δειλά – δειλά μέσα από την πυκνή – πλούσια βλάστηση αυτού του χαρισματικού τόπου και να δένει με τα έντονα χρώματα της μοναδικής αυτής ανυπέρβλητης φύσης. Η είσοδος των 3 από τις 6 κατοικίες περιστοιχίζεται από μια φιλόξενη αγκαλιά παφλανιών – πασχαλιών σε χρώματα όπως το βαθύ κόκκινο και το απαλό λευκό.

Η επίπεδη διαμόρφωση των 3 κατοικιών σε υψομετρικά διαφορετικό επίπεδο επιτρέπει στον επισκέπτη να αφήσει την ματιά του ελεύθερη να ταξιδέψει σε ένα σύμπλεγμα από κερασιές – πασχαλιές- καμέλιες – κερασιές – ορτανσίες – με πιο επιβλητική από όλες τη γέρικη συκιά που δεσπόζει αγέρωχη αγκαλιάζοντας τις 2 κατοικίες οι οποίες βρίσκονται ένα επίπεδο πιο κάτω……..

Συνεχίζοντας την καθοδική σου πορεία, παρατηρείς τις εργατικές- ακούραστες μέλισσες να συνεχίζουν από λουλούδι σε λουλούδι το γλυκό και τόσο σημαντικό έργο τους χωρίς τίποτα και κανείς να εισβάλλει σε αυτή τους την τελετουργία. Φτάνοντας στο δεύτερο επίπεδο όπου βρίσκονται οι 2 κατοικίες το μεθυστικό και ταξιδιάρικο άρωμα των 2 μεγάλων γαρδενιών που δεσπόζουν στο βάθος της αυλής σε καλωσορίζει εγκάρδια.

Σαγηνευμένος από το άρωμα τους (ένα άρωμα που συνδυάζει τόσες πολλές μυρωδιές οι οποίες εναλλάσσονται και ποικίλουν ανά λεπτό. Ένα άρωμα που θα ζήλευε ακόμα και ο ήρωας του βιβλίου «Το άρωμα» και θα προσπαθούσε να το κλείσει σε ένα μικρό μπουκάλι για να το δεσμεύσει.) φθάνεις στο βάθος της αυλής για να αντικρίσεις πως στο πίσω μέρος των κατοικιών υπάρχει μια συστάδα ορτανσιών από ροζ απαλό – ροζ έντονο – και μια φούξια να συντροφεύουν την χειροποίητη – πετρόχτιστη βρύση…..

Την μαγική αυτή εικόνα που το μάτι δεν μπορεί να χορτάσει έρχεται να σφραγίσει το ζεστό άρωμα της μικρής λεμονιάς που στέκει διακριτικά κοντά στις εξαίσιες ορτανσίες…….Ατενίζοντας το Αιγαίο από τον κήπο της Γαρδένιας σκέφτεται κανείς πόσο αρμονικά μπορεί να δένει το γαλάζιο του ουρανού με το βαθύ μπλε της θάλασσας και να προστίθεται το καταπράσινο χρώμα του Πηλίου…. Στο τρίτο και τελευταίο επίπεδο βρίσκεται η τελευταία κατοικία η οποία συντροφεύεται από μια πυκνή και πλούσια συστάδα δέντρων να αγγίζουν τάχα τον ουρανό.

Βλάστηση, πυκνή – πλούσια η οποία διαταράσσεται από το βαθύ μπλε του Αιγαίου το οποίο εισβάλλει επιβλητικά στη θέα της μικρής αυλής. Εδώ τα χρώματα τείνουν να είναι περισσότερο έντονα καθώς η πλούσια βατομουριά αγκαλιάζει εξωτερικά το ξύλινο φράχτη της μικρής αυλής!!!!!!!!!!.

 

Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7

Κράτηση

Gardena studios Φόρμα Κράτησης
Ηλεκτρονική φόρμα κρατήσεων ξενοδοχείων για να παρακολουθείτε εύκολα τις κρατήσεις σας και να διαχειρίζεστε περαιτέρω κρατήσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ημερήσια Άποψη

Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ